550 декара гори са опустошени след пожара в Странджа

0
Двама мигранти са задържани на мястото
Двама мигранти са задържани на мястото Снимка: БНТ / архив

Двама мигранти са задържани на мястото

Общо 550 декара гори - 150 дка иглолистни насаждения – черен бор и около 400 дка – широколистни са унищожени след огнената стихия край странджанското село Стоилово. Това съобщи инж. Калин Николов – директор на държавно горско стопанство Малко Търново, цитиран от Дарик.

В момента той е на мястото, заедно с гл. инспектор Николай Николаев, началник на Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас.

Пламъците лумнали към 14.00 часа вчера и се предполага се, че огънят е запален от мигранти, влезли нелегално в страната ни през зелената граница.

Проблемът беше, че в иглолистните насаждения пожарът премина във върхов, а в широколистните-низов и гасенето беше много по-трудно. Теренът е силно пресечен и трудно достигаше пожарна техника до самото огнище”, поясни гл.инспектор Николаев.

Общо 23-ма служители на Горското стопанство с 8 автомобила, огнеборци от Бургас и доброволци, се включиха в потушаването на стихията. Пожарът бе локализиран към 13.00 часа днес. Пожарникарите успяха да овладеят пламъците и не допуснаха прехвърлянето им в по-широк участък.

Репортер на Дарик Бургас, който днес беше на мястото видя автомобил на Гранична полиция, който откарваше двама мигранти. Това са сирийски граждани, заловени в района, съобщиха очевидци. Вчера на мястото са били задържани други двама бежанци.

В рамките на седмица пламъци обхванаха още четири места в Странджа. Щетите се уточняват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари