500 литра бира задържаха митнически служители на ГКПП Дунав мост при Видин

0
Бирата е открита в товарен автомобил, управляван от двама румънски граждани
Бирата е открита в товарен автомобил, управляван от двама румънски граждани Снимка: Агенция Митници

Митническите служители от ТД Митница Русе, отдел "Митническо разузнаване и разследване", сектор "Оперативен контрол Лом" установиха голямо количество бира, превозвано в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове

На 13 май 2022 г. в района на ГКПП Дунав мост 2- Видин е спрян за проверка товарен автомобил, управляван от двама румънски граждани. Водачите предоставят транспортни документи за превозваната стока, в които са описани 475.2 л. или 1440 бутилки бира „Golden brau“ от 0,330 л. с 5% алкохолно съдържание, но не предоставят изискуемите съгласно Закона за акцизите и данъчните складове документи за обезпечен, начислен или заплатен акциз.

При извършената проверка в акцизната информационна система БАЦИС митническите служители установяват, че фирмата-получател няма акцизна регистрация и не е подала валидно уведомление до компетентното митническо учреждение, каквото се изисква преди изпращането и съответно получаването на акцизни стоки от друга държава-членка на ЕС. При проведен разговор с управителя на фирмата-получател е установено, че той не очаква и не е поръчвал такава стока от Румъния.

По случая е образувано административнонаказателно производство по Закона за акцизите и данъчните складове срещу фирмата - превозвач. Акцизните стоки са задържани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Qqq
    Ехааа, оправиха бюджета тея 😁😃😃
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари