500 евро за фалшив сертификат в Румъния

0
Двама души са разследвани за издаване на сертификати за фиктивна ваксинация срещу КОВИД-19
Двама души са разследвани за издаване на сертификати за фиктивна ваксинация срещу КОВИД-19

Двама души са разследвани за издаване на сертификати за фиктивна ваксинация срещу КОВИД-19

Двама души от окръг Тулча (Югоизточна Румъния) са разследвани за издаване на сертификати за фиктивна ваксинация срещу КОВИД-19, като цената за подобен документ е достигала до 500 евро, съобщава агенция Аджерпрес.

Разследвани са две лица от медицинска практика в селището Никулицел, окръг Тулча, съобщи днес Генералната дирекция за борба с корупцията. Срещу тях са повдигнати обвинения за вземане на подкуп, съучастие във вземане на подкуп, информационна и интелектуална измама.

Разследване е установило, че от 2021 г. насам голям брой хора са получили сертификати за фиктивна ваксинация от медицински кабинет в селището Никулицел. Сумата за получаване на въпросния документ варирала от 500 леи за хора, които се явят лично в кабинета, до 500 евро за хора, намиращи се в чужбина, които получавали сертификата чрез посредници.

Следователите са иззели документи и други доказателства от медицинската практика, а на заподозрените е наложена мярка съдебен контрол за период от 60 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари