50 килограма нелегален тютюн засякоха полицаите в Русе

0
Откритото количество ситно нарязан тютюн е било поставено в 5 чувала от зебло с обща маса около 50 килограма
Откритото количество ситно нарязан тютюн е било поставено в 5 чувала от зебло с обща маса около 50 килограма Снимка: ОДМВР Русе

Служители от ОДМВР – Русе проведоха поредната акция по противодействие на незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки

Действията на полицаите от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в русенската областна дирекция са реализирани на 7 август, в рамките на спецоперация, целяща ограничаване на нелегалното разпространение на стоки без платен налог.

В хода на работата им на бул. "Христо Ботев", при влизане в град Русе, е установен и спрян автомобил „Дачия Логан“ с русенска регистрация. При последвалата проверка става ясно, че колата управлява мъж на 38 години от Русе, който е пренасял в превозното средство тютюн без платен акциз. Откритото количество ситно нарязан тютюн е било поставено в 5 чувала от зебло с обща маса около 50 килограма.

Случаят е документиран от разследващите, като е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК. Работата по разследването продължава под надзора на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари