5-те на най-странните животни в света

1

Топ 5 на <strong class='keys'>най-странни</strong>те <strong class='keys'>животни</strong>

Природата ги е дарила с допълнителни части на тялото. Някои от тях стряскат с вида си, други будят умиление. BIG5.BG реши да събере най-странните четириноги.

Двуглаво теленце

В Северно Перу се преди седмица се пръкна теле с две глави. Необичайният случай заинтересува дори министерството на земеделието на Перу, което започнала проверка на феномена. Двете глави на теленцето са сраснали една с друга. То притежава четири очи и две муцуни. Двете глави му пречат да се храни нормално, както и да стои на краката си. Фермерът забелязал, че когато теленцето помръдне с единият език, едновременно с това започва да се движи в синхрон и езикът на другата глава. Според учените причината за рядко срещаното явление са антибиотици, съдържащи кортикостероиди, които са давани на кравата по време на бременността й. В резултат вместо да се родят близнаци, те са се сраснали в утробата на майка им. Според други експерти става дума за генетична малформация.

Агне с пет крака

Агънца с пет крайника стряскат стопаните си с вида си. Преди време фермер остана шокиран от появата на здраво агне в стопанството му с 5 крака, за първи път в Уелс се случва такова нещо. Агънцето е здраво, само дето петото краче виси безконтролно. Лекарите казали, че за първи път виждат такова нещо.

Куче с два носа

Белгийската овчарка Снъфълс стана истински хит в мрежата. причината е, че притежава два обонятелни органа. . Кучето се ражда с изключително рядка особеност – на лицето си има вместо едно, две нослета. От раждането си той сменя няколко семейства заради странния си външен вид. Всъщност хората се страхували от факта, че кучето изглежда така. "Вместо ноздрите му да се сливат, те са разделени. Това е рядък вроден дефект", обяснява ветеринарката Ангела Макалистър пред Daily Record. Специалистите са категорични, че тази аномалия не предизвиква никакви здравословни проблеми. За сметка на това кучето е доста атрактивно – може да си движи двете части на носа независимо една от друга. Прекарва и няколко седмици в приют в Глазгоу, Великобритания, докато най-накрая намира дом, в който да му дадат любовта, от която се нуждае.

Прасенце с шест крака

През 2014г в китайската провинция Съчуан се роди прасенце с шест крака  и осем копитца, съобщи тогава в. "Дейли телеграф". Собственикът на уродливото животинче фермерът Тан Йонши (63 г.) твърди, че останалите братчета и сестричета на странното прасе са съвсем нормални на вид. За двадесетте години, в които Тан се занимава с животновъдство, това е първият случай на такава аномалия. Най-вероятно осемте крака са резултат на кръстоска между роднински видове или генетична мутация. Въпреки странния недъг, прасенцето изглежда щастливо и Тан е решен да го остави да живее, колкото му е отредено.

Теле с три очи

През 2014г на бял свят се появява и теленце с допълнително око. В Индия се роди теле с три очи и предизвика истински фурор сред населението. Малкото животно дори е почитано като Бог в страната, съобщи Daily Mail. Местните смятат раждането на теленцето за чудо, тъй като бебето е родено с допълнителен орган в средата на главата му и изключително много прилича на индуисткия бог Шива.

Същата година у нас също се ражда деформирано теленце в монтанското село Винище. Малкият Бойчо обаче е здрав и радва стопаните си. Собственикът Даниел видял необичайния отвор на главата на телето още докато се раждало. „Уплаших се, че сме го ударили при раждането и като погледнах, това се оказа трети клепач. Зеницата е останала само една брадавица", обясни фермерът. Ветеринарният лекар в селото потвърдил, че е трето око. Въпреки че органът не е развит и животното не вижда с него, такава аномалия се среща много рядко. „Причините биват най-разнообразни, може да се дължи на недоимъчно хранене, на въздействие на околната среда или други изменения на генетичния материал", обясни аномалията д-р Любомир Христов.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари