5 сигурни знака, че някой е влюбен във вас

1
Много лесно можете да разкриете влюбения дори когато се преструва на безразличен
Много лесно можете да разкриете влюбения дори когато се преструва на безразличен

Познати са ви пеперудките в стомаха, нали?

Изглежда, че любовта прави много повече от това обаче, като оказва огромно влияние върху цялостното състояние на организма ни – изчервяване, потене, хормонални и физиологични промени, пише Brightside, цитиран от Цветелина Велчева в сайта Обекти; 

Някои от тези симптоми понякога са толкова очевидни, че лесно можете да разкриете влюбения дори когато се преструва на безразличен.

1. Хормонални промени

Науката отдавна е потвърдила, че група хормони е отговорна за силните ни чувства, които понякога могат да замъглят съзнанието ни. Тези хормони са и виновниците за романтичността и страстта, които трудно се поддават на контрол. Трябва да имате предвид обаче, че признаците за любов при мъжете са различни в сравнение с тези при жените. Внезапно мъжете стават необичайно романтични, нежни и грижовни заради увеличените стойности на окситоцин. Жените, от друга страна, усещат огромен прилив на енергия и засилено сексуално желание заради увеличените стойности на тестостерон. За съжаление, когато нивото на хормоните се върне към нормалната си стойност, понякога жените загубват интерес, а мъжете забравят чувството си за романтика.

2. Промяна в гласа

Промените в телата ни не спират с края на страстта в една връзка. Проучване сочи, че когато жената говори с любимия си, гласът й автоматично става по-нежен и тънък. Според друго изследване пък жените могат да манипулират гласа си, като го правят да звучи по-плътно, за да са по-привлекателни. Само дето мъжете предпочитат по-тънките гласчета, защото ги намират за по-женствени.

3. Изчервяване

Момичето или момчето на мечтите ви се усмихва. Не че е кой знае каква върховна случка, но ето на – бузите ви вече горят в червено и сте безпомощни да го предотвратите. Съвременните психолози твърдят, че изчервяването е всъщност полезно и ви прави по-привлекателни. Една научна теория го отдава на страха ни да бъдем „разкрити”. Психологът Ray Crozier провежда анкета, за да разбере какво най-често кара хората да се изчервяват, и стига до извода, че това са по-скоро ситуации, които предполагат показ/разкриване на нещо интимно. Изчервяването е психологическа реакция на шока, че тайната ни ще бъде разкрита. Как е възможно подобно нещо да бъде привлекателно? Отговорът е съвсем прост: пламналото ви лице издава, че искате да избегнете вниманието върху себе си, като си давате вид на срамежлив човек. Като прибавим и факта, че е нещо, което не можете да контролирате, може да се каже, че изчервяването е един от най-ярките признаци на честност и откритост.

4. Неочакван приток на сила у мъжете

Ето някои добри новини за мъжете! Учените от Калифорнийския университет в Лос Анджелис твърдят, че женените мъже и мъжете в дълга романтична връзка имат по-здрави кости. Важно уточнение – това важи само ако жената е любяща и нежна, тоест ако връзката е щастлива. Споделена любов – здрави кости.

5. Суперсили

Със сигурност сте чували за моменти, в които хората проявяват свръхсила – майки вдигат коли с голи ръце например, за да освободят децата си. Истината е, че любовта и страхът са преки производители на суперсили. Те могат да споходят не само родителя, но и влюбения. Виновникът за това е окситоцинът, който се освобождава в по-големи количества в организма ни, когато сме влюбени, и който притъпява чувството ни на болка и създава усещате за свръхиздръжливост. Затова хората, които са влюбени, имат чувството, че могат да повдигнат планини за любимия. Това със сигурност не е така, но е хубаво да усещаш приток на енергия и да се чувстваш като Херкулес.

Извод: правете любов, не война.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари