5 пъти повече положителни проби за коронавирус в Русе

0
Натоварването в лабораториите за PCR тестове също се увеличава
Натоварването в лабораториите за PCR тестове също се увеличава

С пълен капацитет работи лаборатория в Русе, за да публикува навреме резултатите от PCR тестовете за коронавирус в Единната информационна система.

Затова оттам не се притесняват от проверките, които се извършват в цялата страна, заради забавяне при вкарването на информацията. От лабораторията се справят дори при многократно увеличение на положителните проби. Въпреки това те не отричат, че натоварването е много голямо.

"Четирима служители вкарват резултатите от PCR тестовете в Единната информационна система в тази русенска лаборатория. Затова тук няма забавяне при публикуването на информацията, но работата е толкова много, че не е изключено това да се случи", обясни д-р Розина Мирчева, предаде Кис 13.

"Четирима служители вкарват резултатите от PCR тестовете в Единната информационна система в тази русенска лаборатория. Затова тук няма забавяне при публикуването на информацията, но работата е толкова много, че не е изключено това да се случи", обясни д-р Розина Мирчева.

Тя признава, че където има забавяне при вкарването на резултатите най-вероятно наистина идва от лабораториите, но причините за това са обективни.

"С апаратурата в лабораторията, пробите стават за 3 часа, но това е минимумът", заяви още д-р Мирчева.

Само през вчерашния ден в лабораторията са изследвани 288 души за коронавирус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари