5 души са загинали, а други 1 милион са евакуирани

0
Земетресение с магнитуд 8,3 разтърси крайбрежието на Чили
Земетресение с магнитуд 8,3 разтърси крайбрежието на Чили

Най-малко 5 души са загинали, а други 1 милион са евакуирани след като земетресение с магнитуд 8,3 разтърси крайбрежието на латиноамериканската страна.

Информацията съобщи заместник-вътрешният министър Махмуд Алеу. Той уточни, че става дума за предварителни данни. По-рано беше съобщено за 3 загинали.

Епицентърът на унищожителния трус беше на 46 км от гр. Ияпел и на 228 км от столицата Сантяго, на дълбочина 8.3 км. Първоначално бе съобщено, че земният трус е с магнитуд 7.9 , но по-късно Геологическата служба на САЩ коригира силата му на 8.3.

В Сантяго земетресението е било усетено доста силно. Жителите на чилийската столица са напуснали домовете си и офисите в паника и сега се страхуват да се приберат. Имало е и последващи трусове, които също са били доста силни - 6.2 - 6.4 по Рихтер.

Чилийските власти обявиха евакуация на населението от крайбрежието. Обявена е тревога за цунами от най-висока степен. Първите вълни вече достигнаха крайбрежието, като наводниха гр. Конкон. Няма данни за пострадали. Евакуирана е сградата на Конгреса във Валпарайсо.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари