400 000 домашни птици в Хасковско ще бъдат умъртвени

0
Причината е зараза с птичи грип
Причината е зараза с птичи грип

Причината е зараза с птичи грип

БАБХ констатира огнище на инфлуенца А (грип) в птицевъден обект за отглеждане на бройлери в хасковското село Войводово. В стопанството се отглеждат около 390 000 птици. С цел ограничаване на заболяването заболелите и контактни птици в обекта ще бъдат умъртвени по хуманен начин, предава NOVA.

Около засегнатия животновъден обект е определена трикилометрова предпазна зона, в която попадат селата от община Хасково - Войводово, Манастир и Конуш. В 10-километровата наблюдавана зона са селата Стамболийски, Малево, Книжовник, Долно Войводино, Орлово, Долно Големанци, Мандра, Козлец, Текето, Гълъбец, Тракиец и Въгларово.

БАБХ напомня, че птичето месо и продукти, добити в обект, в който е установено огнище на инфлуенца по птиците, не представляват опасност за човешкото здраве.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Аз
    Трябва да ни тровят с чужди псевдопилета.Чумата после ще "тръшне"и свинете.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари