40% от младите искат да им се заплаща в криптовалута

0
Крипто предлага удобни и по-безопасни методи на плащане
Крипто предлага удобни и по-безопасни методи на плащане

Около 40% от хората на възраст от 18 до 35 години в 11 страни искат да използват криптовалута за плащания, тъй като те са по-ефективни и по-безопасни.

Докладът, наречен „Demystifying Crypto: Хвърляне на светлина върху приемането на цифрови валути за плащания през 2022 г.“, беше представен на конференцията Bitcoin 2022 в Маями на 6 април от глобалния доставчик на плащания Checkout.com. Това сочи все по-положителна тенденция в приемането на криптовалути за онлайн плащания, предава CryptoSlate, цитиран от Trendy News.

Резултатите от проучванията

Крипто бързо набира популярност сред по-младите демографски групи, като 40% от 18 до 35-годишните потребители изразяват намерение да използват криптовалути (като биткойн (ВТС), етер (ЕТН) и стабилни монети) за плащане на стоки или услуги в рамките на следващите 12 месеца, според нов изследователски доклад.

През 2021 г. 30% от младите хора са били отворени към крипто плащания, което „маркира съществена промяна в отношението от цифровите валути, които се разглеждат единствено като средство за инвестиция, към средство за редовно правене на бизнес“, се казва в доклада. Междувременно 23% от онлайн бизнеса казват, че планират да предложат крипто плащания до 2024 г.

Крипто предлага удобни и по-безопасни методи на плащане

Според доклада тази повишена отвореност на потребителите към криптовалута се дължи на по-широкия апетит за по-удобни и по-безопасни методи на плащане. Търговците се вслушват в призива и се опитват да се възползват от тази нова тенденция, като предоставят основната инфраструктура за поддръжка на крипто платежни методи.

В резултат на това крипто вече оказва съществено въздействие върху търговците и пазара като цяло. Само през първото фискално тримесечие на 2022 г. бяха извършени плащания на стойност над 2,5 милиарда долара чрез крипто-подкрепената карта на Visa.

Търговците, които са възприели плащанията с криптовалута, са имали нетен нов растеж, като 82% казват, че тези опции им позволяват бързо да привличат нови клиенти и да достигат до нови демографски групи.

Почти 70% от анкетираните търговци смятат, че скоростта, с която могат да се извършват и регистрират крипто плащанията, има потенциал да революционизира техните бизнес модели, като над 80% от търговците със съществуващи опции за крипто плащане казват, че е по-лесно да използват крипто, отколкото фиатни валути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари