40% е нараснал броят раждания в “Медика”

4

Броят раждания в “Медика” е нараснал с над 40% спрямо предходната година.

Бебетата, появили се на бял свят в болницата през 2019-та година са общо 277, от които 9 двойки близнаци. Това стана ясно на провелият се в лечебното заведение ден на родилната помощ , съпътстван  от традиционна ритуална церемония по измиване на ръце.

През изминалата година момченцата, родени в болницата са повече в сравнение с момичетата (145 момченца и 132 момиченца). Най-голямото бебе тежи 5370 гр, а най-малкото 2100 гр. Най-възрастната майка за 2019-та година е на 46 години, а най-младата – на 14 години.

Процентът на оперативните раждания, спрямо нормалните е по-малък спрямо предходната година. Тенденцията показва, че все повече майки раждат нормално. Като доказателство, от „Медика“ посочиха случай на нормално раждане на близнаци, след инвитро, който е рядкост. Недоносените бебета I-ва степен за годината са 22,  всички се развиват добре.

За майките и новородените в „Медика“ се грижи екип от  7 лекари – акушер-гинеколози, 2 лекари – неонатолози, 2-ма лекари специализанти по посочените специалности,  7 акушерки и 9 медицински сестри.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари