4 случая на шокиращо домашно насилие в Пловдив само за 24 часа

1
Прокуратурата в града обяви, че предприема спешни мерки за борба с такива посегателства
Прокуратурата в града обяви, че предприема спешни мерки за борба с такива посегателства

Прокуратурата в града обяви, че предприема спешни мерки за борба с такива посегателства

Четири случая на шокиращо домашно насилие, само в рамките на 24 часа в Пловдив, обобщава NOVA. При един от тях, известен пловдивски бизнесмен е пребил жестоко съпругата си. Прокуратурата в града обяви, че предприема спешни мерки за борба с такива посегателства.

Късно снощи 44-годишен бизнесмен пребива съпругата си в семейното им жилище. Двете им деца в този момент отсъствали. По данни на прокуратурата от ревност мъжът редовно ги заключвал и инсталирал подслушвателни устройства в мобилните им телефони.

„Заварва съпругата си да говори по телефон, който той не е виждал и на който не е поставил подслушвателно устройство, което да я следи. Взима една тенис ракета и с тази тенис ракета започва да я бие”, обясни Атанас Илиев, зам.- районен прокурор на Пловдив.

Въпреки тежките травми, жената успява да избяга и стига до болницата. Тя е оперирана по спешност, а мъжът - задържан.

„Там лекарят я познава, защото 2018 година тази същата жена пак с травми е била при него и му заявила, че е паднала по стълбите”, обясни Атанас Илиев.

Пак снощи полицията и прокуратурата получават още три сигнала - за мъж, който пребил съпругата си пред двете им деца и се опитал да я насили. За син, освободен предсрочно от затвора за убийство, който пребил майка си. А 95-годишна жена е в кома, след като 45-годишния ѝ внук - бивш полицай и кметски син, я пребил.

„На сутринта жената, която полага грижи за нея, забелязала, че жената е в изключително тежко състояние. Попитала внука ѝ на какво се дължи това, а той хладнокръвно отговорил, че през нощта била паднала от леглото”, разказа Нено Димов, прокурор в Районна прокуратура- Пловдив.

Нито една от тези жертви не е подавала сигнали за насилие преди. Според Невена Божилова, която от 6 години е съдебен психолог по такива дела, срам, страх и липса на смелост са причините жертвите често да не търсят помощ.

„Не мълчете. Има кой да ви помогне. Мълчанието може да доведе до много по-страшни резултати. За съжаление от началото на годината до ноември 20 жени загубиха живота си”, казва Невена Божилова съдебен психолог.

Прокуратурата, полицията и неправителствени организации започват ежемесечни кампании срещу домашното насилие. И се заканват да бъдат безкомпромисни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари