4 милиарда души по света никога не са били онлайн

0
Около 92 % от населението на света живее в райони, където свързването с 2G или по-добри услуги е достъпно
Около 92 % от населението на света живее в райони, където свързването с 2G или по-добри услуги е достъпно

Четири милиарда души обаче все още остават без достъп до интернет, сочи доклад, цитиран от „Хюриет".

Около 92 % от населението на света живее в райони, където свързването с 2G или по-добри услуги е достъпно.

Според доклада, въпреки че мнозинството от световното население има около себе си безжичен интернет, около две-трети от този брой живеят без интернет.

Слоганът „Онлайн през цялото време, навсякъде" изглежда, че доминира в модерния живот заради уникалността на компютрите, таблетите и смартфоните, но това може да е илюзия според картата, подготвена от Оксфордския интернет институт. Тя е базирана на данни от Световната банка.

Картата илюстрира, че в няколко държави има население, където използващите интернет са малцинство. 4 млрд. души по света никога не са били онлайн или нямат редовен достъп до интернет.

Например, 80 % от населението на Канада, Великобритания, Германия, Норвегия, Швеция, Южна Корея и Катар са свързани с интернет. След тях се нареждат САЩ, Франция, Полша, Япония, Испания, Сингапур, Австралия и Тайван, но достъпът до интернет е в нивата между 40 и 50 %.

Междувременно нивата на достъп до интернет в Турция остават между 40 и 60 %. На това ниво са и Италия, Гърция, Русия, както и болшинството от държавите в Южна Америка и на Балканите.

На картата са отбелязани страни, където между 20 и 40 % от населението е свързано към интернет. Такива са Китай, Египет, Тайланд, Виетнам, Мексико, Перу, Еквадор, наред с Кения и Нигерия.

В доклада се подчертава, че някои от страните, където само 20 % от населението се свързва с интернет са Индия, Непал, Ирак, Индонезия, Шри Ланка и държавите в Централна Африка.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари