38 са новозаразените с Ковид-19 в Русенско, сред тях и 8 деца

0
Русенска област се нарежда на дванайсето място по заболеваемост в страната
Русенска област се нарежда на дванайсето място по заболеваемост в страната

38 са заразените с Ковид-19 в Русенско за последните 24 часа, като сред тях има шест деца в училищна възраст и две в предучилищна

Най-много са новите случаи в община Русе – 29. Трима заболели има в Бяла, двама в Две могили, както и по един в Борово, Иваново, Сливо поле и Ценово. Без нови случаи са единствено населените места от община Ветово. Оздравелите от коронавирусна инфекция през вчерашния ден в региона са 27. Три жени с положителен тест за коронавирус са починали.

Активните случаи към момента са 2154, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 26 233, а преболедувалите 22 438.

Справка в Единния информационен портал показва, че за изминалото денонощие Русенска област се нарежда на дванайсето място по заболеваемост в страната, а най-малко регистрирани заразени има в Добрич и Търговище – по трима. На болнично лечение в областта се намират 228 души, като 56 от тях са в реанимация. Свободните легла са 160, от които 10 са интензивни. Отделно в Университетска болница „Канев“ има и предвидени четири интензивни легла за деца.

До момента в региона са извършени 115 451 имунизации, като повторна доза са получили 55 005 души. Бустерна доза са си поставили общо 14 215 русенци. Само за последните 24 часа са извършени 55 имунизации, от които две са на деца между 12 и 18 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Байгън
    Еби антиваксерското говедо в гъза!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари