35 организации от цялата страна се включиха във Фестивала „Светът е за всички 2022 г.”

2
Страницата на събитието е посетена близо 38 хиляди пъти
Страницата на събитието е посетена близо 38 хиляди пъти

Страницата на събитието е посетена близо 38 хиляди пъти

Точно в 24:00 часа на 15.11.2022 г. приключи формално същинската част на фестивала на хора със специфични потребности „Светът е за всички 2022”, който стартира в деня на народните будители – 1 ноември.

И тази година проявеният интерес към това значимо за хората със специфични потребности събитие оправдава очакванията на организаторите от Сдружение „Смело сърцеРусе. Във фестивала се включиха 35 организации от цялата страна, 46 изпълнения се състезаваха за повече харесвания, а активността на страницата към момента достига близо 38 000 посещения. Отново се налага изводът, че заедно можем повече! Участниците в секция „Изложба – базар”, представят още по-красиви изделия, а в секция „Концерт” видеоклиповете са с прекрасни изпълнения.

Фестивалът няма състезателен характер, но по регламент популяризираме изпълнителите, чийто видеоклипове получават най-много харесвания, а именно:

  • Първо място за групово участие: Център за специална образователна подкрепа с ръководител Диана Игнатова Михайлов (ЦСОП) гр. Русе - 660 (шестстотин и шестдесет) харесвания за изпълнението: Там край реката.
  • Първо място за индивидуално участие: Илия Светлинов Герганов от Клуб на майки със смели сърца, гр. Русе – 223 (двеста двадесет и три) харесвания за изпълнението: Разказ за Дунава.
  • Второ място за групово изпълнение: ЦНСТ Слънце, гр. Каспичан - 604 (шестстотин и четири) харесвания с ръководител Виолета Драгиева Иванова.
  • Поощрителни награди на тема Дунав завоюваха: ЦСОП - гр. Русе с ръководител Дияна Игнатова Михайлова, Илия Светлинов Герганов от Клуба на майките със смели сърца - гр. Русе и ОУ Отец Паисий, гр. Русе с ръководител Биляна Алексиева.

Всички участници се представиха блестящо, за което организаторите ще им изпратят специално подготвени награди.

Фестивалът „Светът е за всички 2022 г“ се провежда с подкрепата на Община Русе по Програма „Култура“ за финансиране на проекти в областта на изкуствата и културата, на дарители и доброволци! Благодарение на общите усилия четиринадесетото му издание успява, въпреки трудната действителност в условията на КОВИД 19.

Електронната страница на фестивала остава отворена и може да бъде посещавана перманентно с оглед популяризиране неговите идеи и поощряване участниците за още по-активно участие в културния и социален живот на населените места, където живеят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари