34 държави са против участието на спортисти от Русия и Беларус на Олимпиадата в Париж през 2024 година

2
Международният олимпийски комитет ще разгледа възможността спортистите от двете държави да се състезават под неутрален флаг
Международният олимпийски комитет ще разгледа възможността спортистите от двете държави да се състезават под неутрален флаг Снимка: Getty Images

Международният олимпийски комитет ще разгледа възможността спортистите от двете държави да се състезават под неутрален флаг

Домакинът Франция е сред 34-те държави, които призоваха Международния олимпийски комитет (МОК) да забрани участието на спортисти от Русия и Беларус на Олимпиадата в Париж през 2024 година, предаде ДПА, цитирана от БТА.

САЩ, Великобритания и Австралия също са сред обявилите се срещу участието на руските и беларуските спортисти.

В съвместно изявление вчера тези страни се аргументираха с това, че “умишлената непровокирана и неоправдана война на Русия (срещу Украйна) е улеснена от беларуското правителство”.

Руският министър на спорта Олег Матицин каза по-рано този месец, че е “абсолютно неприемливо” чужди правителства да се опитват да повлияят на МОК.

Самият МОК потвърди миналия месец, че възнамерява да подкрепи санкциите срещу руските и беларуски официални представители преди предстоящата Олимпиада във френската столица, но добави, че ще разгледа възможността спортистите от двете държави да се състезават под неутрален флаг.

В днешното си изявление 34-те държави, противопоставящи се на участието на Русия и Беларус в игрите, приветстват “придържането на МОК към съществуващите санкции”, но посочват, че предложението за участие под неутрален флаг повдига “много въпроси и опасения”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Народа
    Педераси са тея 34 държави нали за “мир” се борят! Кво са виновни спортистите бе путки майни! Гейвропейци съъър!
  • 7
    1
    Този
    Америка също защото тя води войните на всякаде а кажете че не е верно . Подстрекава тикви като зелензки
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари