33-ма състезатели в надпреварата „Писта Русе“

1
За първи път тази година старт-финала ще бъде не на бул. „България“, а на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ с бул. „Хр. Ботев“
За първи път тази година старт-финала ще бъде не на бул. „България“, а на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ с бул. „Хр. Ботев“

Кръг от държавния шампионат по автомобилизъм на писта

33-ма състезатели са заявили до момента участие в надпреварата „Писта Русе“, кръг от държавния шампионат по автомобилизъм на писта, който ще се проведе през уикенда в Русе.

Това съобщиха организаторите на състезанието. Надпреварата ще бъде в 3 класа – „Спорт“, „Туринг“ и „Макси“. В най-мощния клас – „Макси“, зрителите ще видят най-добрите български пилоти, сред които Константин Маршавелов, който ще се състезава с Мицубиши Ево 010/2200см3, Румен Дунев – с Мицубиши Ево 9, Илия Царски с Мицубиши Лансери др., пише ruse-news.com.

За първи път тази година старт-финала ще бъде не на бул. „България“, а на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ с бул. „Хр. Ботев“. Регламентът на състезанието предвижда състезателите да направят по 2 гонки от по 20 минути.

Организаторите са подготвили и богата съпътстваща програма на състезанието. Една от най-големите атракции ще бъде суперколата SIN R1 RS, която за първи път ще бъде представена в Русе, а специално този модел ще блесне за първи път в България! Любителите на високите скорости ще имат възможността и да се повозят в нея, чрез „ринг такси”. Сред другите атракции са концерт на Валди Тотев и група Old Guns, в събота, 16 май, след квалификациите за място, демонстрации с рали автомобили, мотори и крос машини,  и дрифтове. От петък до неделя ще има и картинг писта.

Официалните тренировки ще бъдат в събота от 13 до 16 часа. В 9,30 ч. в неделя, 17 май, ще бъде официалното откриване, половин час по-късно ще бъде даден първият старт. Предварителната програма предвижда състезанието да продължи до 15 часа, след което ще бъде обявено официалното класиране и ще бъдат наградени победителите.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари