33 години от падането на авторитарния режим на БКП

1
На 10 ноември 1989 г. на пленум на ЦК на БКП Тодор Живков е свален от власт
На 10 ноември 1989 г. на пленум на ЦК на БКП Тодор Живков е свален от власт Видео: BTV

На 10 ноември 1989 г. на пленум на ЦК на БКП Тодор Живков е свален от власт

Датата се възприема като начало на прехода на България към демокрация и пазарна икономика, предава bTV.

Тласък на демократичните промени в Източна Европа дава падането на Берлинската стена, което се отбелязва на 9 ноември.

Според други за начало на прехода трябва да се възприема 19 януари 1990 г., когато е отменен член 1. от Конституцията за ръководната роля на БКП в държавата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    До Даскал
    Не всички по трибуните бяха агенти на ДС, имаше и идеалисти вярващи в идеята, които не доживяха 33-та годишнина. Не е добре всички да са под общ знаменател. Иван Костов уби един от тези Идеалисти и се изтреля в политиката. За другото сте прав!
  • 13
    2
    Бу
    Нищо не е падало. Организираха ни цветна революция, ограбиха ни, разбиха ни държавата, убиха ни бъдещето. Сега почти не остана за крадене и сме предвидени за изтребление.
  • 15
    1
    daskal
    Да, така си мислехме ние преди 33 години - че режимът ПАДНА. Наивници. Всъщност е било вътрешнопартиен преврат с активното участие на Държавна сигурност. Поне половината от хората по трибуните са били агенти и доносници. И още нещо - 33 години по-късно проектът на ченгетата е осъществен. Вижте какви са хората по върховете - политици и бизнесмени. Същите. Дори по-гнусни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари