300 лева глоба, ако тупаме покривката през терасата

0
В новия документ глобите са от 100 до 500 лева в зависимост от нарушението
В новия документ глобите са от 100 до 500 лева в зависимост от нарушението Видео: БНТ

От 100 до 300 лева глоба, ако тупаме покривката или килим през терасата.

Това ще стане факт от догодина, ако бъде приета новата наредба за обществения ред в София. Според текстовете в нея ще бъдат санкционирани и хората, които изливат течности от балкона си, вдигат шумни купони след 22:00 часа, гърмят пиратки и палят огън. Уличните музиканти също попадат под прицела на общинарите - те няма да могат да свирят по улиците без разрешението на районния кмет, предава БНТ.

В новия документ глобите са от 100 до 500 лева в зависимост от нарушението. Например за тупане на покривка или килим през балкона глобата ще е от 100 до 300 лева, до 200 лева пък ще бъдат глобявани столичаните, които вдигат шумни купони след 22:00 часа.

Иван Илиев, общински съветник: "Досега в наредбата нямаше текст, който да забранява организирането и провеждането на съдържание с моторни превозни средства, които са нерегламентирани. Липсваше текст, който забранява употребата на пиротехнически изделия в периода 22:00 - 8:00 часа. Оскверняването на паметници и възпоменателни знаци също не фигурираше.:

Ще бъдат глобявани и онези, които пускат прахосмукачки и свирят на музикални инструменти между 14:00 и 16:00 часа следобед. На глоба ще подлежат също хората, които мият прозорците на колите си навън, както и продавачите на печатни издания, които ходят между автомобилите. Преди да стане факт обаче новата наредба ще има обществено обсъждане. То ще се проведе на 19-и октомври от 11:30 часа в заседателната зала на Столичния общински съвет. Ако софиянци се съгласят с новите правила, те ще влязат в сила от 1-ви януари следващата година.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари