300 килограма месо са нужни за зелевата чорба на фестивала в Бабово

3
Месото е осигурено от общината
Месото е осигурено от общината Видео: NOVA

Месото е осигурено от общината

Фестивал на греяната ракия и зелевата чорба от старовремската софра организират за пореден път в русенското село Бабово. Проверяваме какви са тайните рецепти и по-скъпо ли е вече варенето на ракия и приготвянето на зелевия деликатес.

Няколко майстори подготвят чорбата в така наречения „юнашки казан”. 300 килограма месо ще бъдат вложени в Бабовската зелева супа, уточни главният готвач Ангел Ангелов, предава NOVA. То е осигурено от общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Еколожката
    Пендата с 50 грама месо, изръшка половината свинарник на работа. Па гласувайте за нереза, дето имал харапско потекло от лилибия.
  • 7
    4
    Дивдядово
    Не че нещо , ама ако закрият търговските вериги нали ще изпукате от глад. Или ще минете на буболечки. Преди 50 години всяка къща по селата си е имала кокошарник и свинарник. За гражданите държавата си е имала държавни месокомбинати Родопа. Сега няма села, няма Родопа.
  • 13
    3
    до 2
    Защото политици са собственици на месарските фабрики, които най-умело замазват с екстракти (дори подправки почти не слагат) и най-старите меса. Колкото по-дърти резерви, толкова по евтина му е цената. Под 2 евро на кило го изкупуват. На други политици, техни приятели, са ордата от хладилни камиони, които го подкарват до тук. Не прави ли впечатление, колко месарници, транжорни и колбасарски фабрики се нароиха ? На всеки ъгъл са. Далаверата е огромна. Затова се и почесват.
  • 11
    2
    въпрос
    Месото в големите чужди вериги в България по на колко години е било замразено, преди да ни го предлагат днес скъпо, а утре - още по- скъпо? Ако ДА, защо правителството се почесва тук-там и не ги закрие? Тъй-тъй не плащат данъци тук, а изнасят паричните потоци навън.
  • 12
    1
    хахаха
    Нищо работа. Замразена преди 10г. мърша бол. Ако някой глупак си мисли, че ще яде прясно заколено Българско месце е объркал държавата и лекарствата. Или се е събудил с пръстите в контакта.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари