3-годишно дете изгуби два пръста от пиратка в Сандански

0
Пиратка се взриви в ръката на дете в навечерието на Нова година
Пиратка се взриви в ръката на дете в навечерието на Нова година Снимка: БГНЕС

Пиратка се взриви в ръката на дете в навечерието на Нова година

Нещастният инцидент е станал в навечерието на Нова година на метри от къщата, в която живеят бабата и дядото на момчето, съобщи вестник Струма. Малко след 16.00 ч. бащата със синчето си отишли в района на животинския пазар, за да направят репетиция как ще палят пиратки навръх Новата година. Бащата запалил пиратката и я хвърлил на около два метра от него и от детето. В един момент момчето се отскубнало от него и грабнало пиратката от земята. Тя се взривила в ръката му и го ранила. Настъпила е паника и веднага е подаден сигнал на тел. 112. На място е пристигнал светкавично екип на Спешна помощ в Сандански. Те са спрели кръвотечението от ръката на детето. Накарали присъствалите на място санданчани да търсят двете отрязани пръстчета, за да може да ги зашият. По спешност с линейка и с едно от откъснатите пръстчета детето е закарано в „Пирогов”.

Второто отрязано пръстче е намерено близо час по-късно. Това наложило съсед на пострадалото семейство с личния си автомобил да замине за София, за да отнесе и второто пръстче с надежда ръката на детето да бъде възстановена.

Родителите му работят и живеят в София. Бащата е тираджия, а майката е стоматолог. Семейството е пристигнало в Сандански, откъдето е бащата, за да празнуват заедно Нова година. През целия ден детето е играло на улицата със съседските деца. Правили са планове как да празнуват и към колко часа всички съседи да излязат на улицата и да запалят пиратки.

Ето какво разказа съседът Сергей, който е свидетел на инцидента с пострадалото момченца: „Гледката беше ужасяваща. Момченцето бе в кръв. Дежурният екип на Спешна помощ пристигна бързо. Спряха кръвотечението. Но ни помолиха да търсим и второто пръстче. Близо час и половина почти целият квартал „Смилово” се включихме в търсене на отрязаното пръстче. Всички търсихме по земята. Изведнъж един от мъжете погледна към оградата и намери пръстчето там. Веднага се обадихме на Спешна помощ, оттам ни казаха да вземем лед и да го поставим в лед. Един от съседите купи торба с лед и поставихме пръстчето в нея. Съсед тръгна с личния си автомобил за София, за да закара бързо пръстчето”, разказа Сергей. Той допълни, че този инцидент е провалил празника на всички живеещи на улицата: „Нито един не пусна музика през цялата новогодишна нощ. А купените пиратки останаха неизгърмени. Голяма трагедия, която не може да се опише, камо ли да се преживее. Дано двете пръстчета бъдат зашити и момченцето да не остане инвалид за цял живот”, с просълзени очи разказа Сергей.

Вчера съсед на семейството е звънял на бащата, за да получат информация от него какво се случва с детето. Но мобилният му телефон е бил изключен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    123
    Фадър-тирЕжия ! Сочат Българите в кой сектор са ангажирани, но когато лъскавите патладжани сгафят нито дума, че са мангали, че са малоумници, нищичко.
  • 2
    3
    111
    Поредният малоумник хвърлящ пиратки. Ама от сега нататък докато е жив ще помни........ Умните хора се учат от грешките на другите.
  • 1
    2
    Мартин
    Диви селяндури. ненагърмяли се
  • 4
    1
    Фртио
    Да беше изяло пиратката!!!Безумие!!Къде са родителите???Всяка Нова година е така!!!Болни мозъци!!!Гърмят и викат!!!В джунглата животните са по-тихи!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари