26 деца в община Бяла намериха своя дом

1
Оглеждането на дете в приемно семейство за определен период от време гарантира основното му право да расте и да се развива пълноценно, като му се предоставя сигурна и безопасна семейна среда
Оглеждането на дете в приемно семейство за определен период от време гарантира основното му право да расте и да се развива пълноценно, като му се предоставя сигурна и безопасна семейна среда

Утвърдените професионални приемни родители в община Бяла през 2019 г. са 32

 През изминалата година две семейства са заличени от Регистъра на приемни семейства към Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Русе. Това става ясно от очета по проекта "Приеми ме 2015", който има за цел да създава и реализира устойчив модел за развитие на грижа за деца в семейна среда, пише в. "Бряг"

През 2019 г. в Община Бяла 26 деца са настанени в професионални приемни семейства. За други 25 деца настаняването е прекратено, като причините за това най-често са осиновяване или реинтеграция на детето в биологичното семейство.

"Приемната грижа" е форма на алтернативна грижа, която дава възможност на много деца в риск да бъдат отглеждани и възпитавани в семейство. Приемната грижа е полезна и за развитието на дете, чиито биологични родители са в затруднение.

Оглеждането на дете в приемно семейство за определен период от време гарантира основното му право да расте и да се развива пълноценно, като му се предоставя сигурна и безопасна семейна среда, която да допринесе за неговото пълноценно физическо, психическо и емоционално развитие. Приемният родител има задължението и ангажиментите да осигури на настаненото в дома му дете сигурна, подкрепяща и стимулираща семейна среда, добри грижи и внимание, които да благоприятстват за неговото правилно развитие и личностно формиране.

Община Бяла, като доставчик на социалната услуга „Приемна грижа”, сключва договор за отглеждане на дете от професионалното приемно семейство, както и договор за настаняване на дете в професионално приемно семейство. Професионалните приемни родители получават месечно възнаграждение и месечна издръжка на детето, в зависимост от неговата възраст.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари