25 автобуса се струпаха на сръбско-унгарската граница

1
Два от автобусите са били с български граждани
Два от автобусите са били с български граждани Снимка: БГНЕС / архив

Два от автобусите са били с български граждани

Консулът на България в Будапеща съобщи за интензивен трафик на сръбско-унгарската граница във връзка с предстоящите новогодишни празници и засилен контрол от компетентните гранични власти, което води до необходимост от по-дълго от обичайното изчакване.

В рамките на днешния ден на граничния пункт ГКПП Хоргош - Рьоске е имало струпване на 25 автобуса, два от които с български граждани. След неговата намеса последните вече са проверени и са продължили своето пътуване. Това съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи, цитиран от БТА, след като в медии се появи информация за случай с български граждани, които изчакват на сръбско-унгарската граница при осъществяване на автобусен транспорт.

МВнР съветва българските граждани по време на пътувания около новогодишните празници, когато се наблюдава засилен сухопътен трафик, да се информират своевременно преди предприемането на пътуването и да използват алтернативни маршрути и ГКПП за преминаване.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център" на МВнР: на телефони: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56, по електронна поща - e-mail: [email protected], както и на дежурните телефони за спешни случаи на дипломатическите ни представителства, припомнят от ведомството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари