24-часова национална стачка блокира Гърция

0
Стачкуваме, защото искаме да живеем, скандират на митингите
Стачкуваме, защото искаме да живеем, скандират на митингите Снимка: Ройтерс

Стачкуваме, защото искаме да живеем, скандират на митингите

Гърция е блокирана днес от 24-часова национална стачка. Протестни демонстрации с участието на хиляди гърци се провеждат в Атина и Солун, предаде БНР.

"Искаме да живеем достойно, а не да съществуваме", "Увеличение на заплатите незабавно", "пенсионерите изнемогват" - това са само част от лозунгите, които носят хората на демонстрациите. Протестират държавни служители, работещите в частния сектор, моряци, безработни, пенсионери и студенти.

Към общите синдикати, които са организатори на стачката, се присъединиха и активисти на опозиционните партии, сред тях има и депутати. Транспортът е напълно блокиран. Пристанищата са затворени и корабите остават на котва.

Авиодиспечерите прекратиха полетите към летищата. Не се движат влакове, градски автобуси и метрото.

Високите цени, ниските заплати и безработицата сринаха социалния статус на гърците, коментират протестиращите. "Стачкуваме, защото искаме да живеем", скандират на митингите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари