Митничари откриха 240 килограма тютюн, срит в туршия и доматено пюре

0
По случая под надзора на Окръжна прокуратура - Русе са образувани две досъдебни производства
По случая под надзора на Окръжна прокуратура - Русе са образувани две досъдебни производства Снимка: БГНЕС

238 кг тютюн за наргиле и 1013 опаковки парфюмерийни изделия задържаха митнически служители в района на ГКПП „Дунав мост“ на 10 юли 2020 г. при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България към Румъния

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“. При рентгенова проверка митническите служители от ГД Митническо разузнаване и разследване установяват необичайна плътност в товара и предприемат щателна проверка.

Служителите на отдел „Борба с наркотрафика Дунавска“ в ГД МРР установяват, че в автобуса се превозват парфюми и тоалетни води от 23 марки и разновидности от известни марки, опаковани в черни полиетилинови чанти и кашони. Козметиката не е била описана в придружаващите документи на товара. Също така митническите служители откриват общо 238 фабрично опаковани пакети по един килограм от марките „AL FAKHER” и „ADALYA” без акцизен бандерол. Направен е опит да се укрият контрабандните тютюневи изделия като бъдат потопени в бидони и кофи с туршия и доматено пюре.

По случая под надзора на Окръжна прокуратура - Русе са образувани две досъдебни производства по описа на ГД МРР „Дунавска“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари