200 лева сметка за ток за стая в общежитие

1
Настанените в общежитията коментират, че повишението на сметките се е случило с вдигането на цената на електроенергията през октомври
Настанените в общежитията коментират, че повишението на сметките се е случило с вдигането на цената на електроенергията през октомври Видео: NOVA

Студентите трябва да плащат за промишлен ток

За 200 лева сметка за ток за стая от 15 квадрата съобщи NOVA . От известно време насам студенти от Софийския университет са изправени пред тази действителност. Повишението на цените на електроенергията не подминало и общежитията. Тъй като университетът се явява юридическо лице, а не физическо - студентите трябва да плащат за промишлен ток.

Настанените в общежитията коментират, че повишението на сметките се е случило с вдигането на цената на електроенергията през октомври. Причина, по думите им, е и използването на електрически печки за отопление заради слабото парно в някои от стаите. Обясняват още, че сметките варират между 30 и 90 лева на човек, което е близо тройно увеличение.

„При положение, че използваме само един хладилник - бяхме платили около 90-100 лева общо, което е твърде високо за стая с малка квадратура и при положение, че не използваме абсолютно нищо”, каза студент пред телевизията. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    На дписват яко
    Ама ако ползват духалка,това чудо харчи повече от уинбет на месец не се учудвам
  • 2
    2
    Лили
    Плащат толкова, защото общежитията не им приспадат държавната субсидия за ток, която им плаща част от сметката. С две думи печелят от две места - един път от държавата и втори път от студентите. Интересно ми е сервизните помещения и тези на администрацията на общежитията имат плащат ли отделно своя ток или и той е калкулиран в сметките на живеещите там студенти. Плаче си за ревизия...
  • -4
    1
    Гост
    Нищо им няма. Никой не е длъжен да ги издържа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари