20 цивилни са загинали при бомбардировка в столицата на Судан

1
Хартум от месеци е бойно поле на конфликта между армията и паравоенни сили
Хартум от месеци е бойно поле на конфликта между армията и паравоенни сили Снимка: ЕПА / БГНЕС

Хартум от месеци е бойно поле на конфликта между армията и паравоенни сили

20 цивилни са загинали при бомбардировка в суданската столица Хартум, която от месеци е бойно поле на конфликта между армията и паравоенни сили в африканската страна. Франс прес цитира активисти, според които сред загиналите в южната част на града са и две деца.

Около 5000 са убитите в конфликта, който започна в средата на април. Франс прес уточнява, че суданската армия контролира небето и извършва множество въздушни удари срещу паравоенните Сили за бърза подкрепа, които имат голямо присъствие в самия Хартум.

И двата лагера са обвинени за насилие спрямо цивилни. Над половината от 48-милионното население на Судан има нужда от хуманитарна помощ, а 6 милиона са непосредствено заплашени от глад, по данни на ООН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари