20 тела на цивилни украинци са открити на улица в град край Киев

0
Украйна обяви, че Буча е „била освободена“, но градът е опустошен от сраженията
Украйна обяви, че Буча е „била освободена“, но градът е опустошен от сраженията Снимка: БГНЕС

Труповете на най-малко 20 души с цивилни дрехи лежаха днес на улица в Буча – град северозападно от Киев, който украинските войници отвоюваха от руските сили, видя на място журналист на Франс прес

"Един от мъжете беше с вързани ръце, а труповете бяха разхвърляни на неколкостотин метра. Не беше възможно веднага да се установи причината за смъртта им, но един от мъртвите беше с голяма рана на главата", обяснява журналистът, цитиран от БТА. 

През последните дни руските сили се изтеглиха от няколко селища близо до украинската столица, след провала на опита им да обкръжат Киев.

Украйна обяви, че Буча е „била освободена“, но градът е опустошен от сраженията: журналисти на АФП имаха възможност да видят там много зейнали дупки от снаряди, ударили жилищни сгради, и останки от автомобили.

Шестнадесет от труповете в Буча са били на тротоара, трима на уличното платно, а един – в двора на къща.

Отворен украински паспорт е бил на земята до мъртвия с ръце, завързани зад гърба с парче бял плат.

"Всички мъртви бяха със зимни дрехи, двама лежаха до велосипеди, а един до изоставена кола. Кожата на лицето им беше с восъчен цвят, което предполага, че труповете са били там поне от няколко дни.", казва кореспондентът. 

По-късно днес кметът на Буча каза, че близо 300 души ще трябва да бъдат погребани в общи гробове в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари