20 снегорина чистят улиците в Русе

0
25 автомобила на пътно-поддържащите фирми и на Областното пътно управление са били навън и са поддържали пътищата от републиканската пътна мрежа
25 автомобила на пътно-поддържащите фирми и на Областното пътно управление са били навън и са поддържали пътищата от републиканската пътна мрежа Видео: Кис 13

20 снегорина действат на територията на Русе след падналия снощи сняг.

Освен почистване на пътните платна, се извършва и третиране на пътната настилка.

70 работници почистват на ръка подходите на кръстовищата и тротоарите, а други 80 почистват и третират спирките на градския транспорт.

Републиканската пътна мрежа в Община Русе в момента се почиства от 8 автомобила, а четирикласната пътна мрежа - от 6 машини, информира Кис 13.

Зимната обстановка в област Русе вече е нормална.

Това стана ясно от брифинг на областния управител Галин Григоров.

Няма населени места в областта без електрозахранване. Във всички общини има и нормално водоподаване. Пътищата в региона са проходими при зимни условия, обясни областният управител на Русе

През нощта и по-рано сутринта е имало затворени пътни участници.

Става дума най-вече за пътя между Русе и Бяла, където на четири места е имало закъсали тежкотоварни автомобили, поради неподходящи за зимната обстановка гуми. Подобна ситуация е имало на пътя Русе – Разград в района на ДЗС. Там един тежкотоварен автомобил е бил аварирал. Временни затруднения в предвижването за период от около два часа е имало и между Русе – Силистра, където заради повреда в колелото на камион са се образували задръствания. Във всяка от ситуациите е отреагирано своевременно и адекватно и съответните моторни превозни средства са били издърпани от пътя.

От започването на снеговалежа снощи до днес сутринта 25 автомобила на пътно-поддържащите фирми и на Областното пътно управление са били навън и са поддържали пътищата от републиканската пътна мрежа. И понастоящем снегопичстваща техника в цялата област продължава да работи.

Ръководството на Областна администрация - Русе е в постоянен контакт и с кметовете на общините от региона. Засега проблеми няма, всички общини имат сключени договори за снегопочистване.

Областният управител Галин Григоров е провел и разговори с Областната дирекция на МВР, както и с Регионална дирекция "Автомобилна администрация". През изминалата нощ от Автомобилната администрация са направени 13 проверки на тежкотоварни автомобили, като са съставени 3 акта на чуждестранни граждани – румънски и турски. Един от тях за манипулиране на тахограф, а другите два за други технически неизправности. При проверките се осъществява и контрол на подготовката на камионите за движение при зимни условия. До момента не са открити нарушение, но засилените проверки продължават.

Средната дебелина на снежната покривка в областта е около 21 сантиметра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари