20 протестъри са осъдени на смърт в Иран

1
Двама демонстранти вече са екзекутирани
Двама демонстранти вече са екзекутирани Снимка: AFP

На последния осъден е повдигнато обвинение за водене на война срещу Бог

Иранският върховен съд потвърди още една смъртна присъда на участник в протестите, разтърсващи страната от септември насам, предадоха световните агенции. С това осъдените на смърт са вече 20.

Мъжът бе идентифициран като Мохамед Б. Той бе осъден за предполагаемо раняване с огнестрелно оръжие на членове на силите за сигурност. Повдигнато му е било обвинение за водене на война срещу Бог, което се наказва със смърт, съобщава иранският сайт "Мизан", предаде БТА. Мъжът е бил обвинен и в подпалване на правителствена сграда.

Досега двама осъдени на смърт демонстранти бяха екзекутирани в Иран.

В протестите бяха убити 500 души, според правозащитни групи. Потушаването със сила на протестите и налагане на смъртни присъди на участници в тях бе осъдено както в Иран, така и от международната общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    хай
    Така е правилно в Иран! Има ред и се спазва! Колко извратеняци - изнасилвачи, джендери, сменили си пола подчовеци са осъдени на смърт в сащ?!
  • 3
    1
    Иван
    Тези лудите,няма ли кой да ги подгони!Ужаса е Пьлен!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари