18 души са задържани при активни акции в три града

0
Образувани са 13 досъдебни производства за купуване на гласове
Образувани са 13 досъдебни производства за купуване на гласове Видео: NOVA

Образувани са 13 досъдебни производства за купуване на гласове

18 души задържани при акции срещу купен вот и битова престъпност. Специализирани операции през днешния ден се проведоха в Сливен, Нова Загора и Хасково, предаде NOVA.

Остават две седмици до предсрочните избори, а акциите на полицията продължават. Резултатът от днешния ден - На конкретни адреси униформените откриват копия на лични карти, списъци с имена, голяма парична сума, както и наркотици. Иззети са и фалшификати на стоки.

Квартал “Шести” в Нова Загора осъмна с полицейски блокади и арести. Адреси бяха претърсени и с полицейско куче. Така органите на реда се натъкват на наркотици. Трима души са задържани за притежание на дрога. Освен битовата престъпност, на прицел бяха и предизборните нарушения.

В Сливен от адрес са задържани двама, а в дома са намерени списъци с лични данни, 11 000 лв. и злато. На претърсен адрес в Нова Загора е задържан един човек. Там са намерени лични документи и копия на лични документи”, каза ст. комисар Димитър Кикьов.

Образувани са 13 досъдебни производства за купуване на гласове, заяви вътрешният министър, като с всеки изминал ден броят им се увеличава.

Като говорим за купуване на гласове не си представяйте хора с куфари и чанти, които вървят и раздават пари. Изключително изобретателни станаха хората, които искат да манипулират вота. Започват корпоративни практики по убеждение на служителите, има изчисления колко гласа му трябват, за да стане от десети в една листа първи”, каза вътрешният министър Иван Демерджиев.

Петима задържани и в Хасково. Арестуваните са се занимавали с наркотици и фалшиви стоки. Проверени са пунктове за черни и цветни метали, автоморги, заложни къщи, заведения и търговски обекти. Иззети са 500 фалшификата на стоки на известни марки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари