160 събития ще правят Русе по-привлекателна дестинация за туризъм

4
Ще се заложи на насърчаването потенциала на културното наследство, местния фолклор и традиции, както и на природните дадености в населените места в Русенско
Ще се заложи на насърчаването потенциала на културното наследство, местния фолклор и традиции, както и на природните дадености в населените места в Русенско Видео: Кис 13

162 мероприятия през следващите 10 години целят да превърнат Русе и региона в атрактивна туристическа дестинация.

Това стана ясно днес по време на представянето на Областната стратегия за развитие на туризма, предава Кис 13. Ще се заложи на насърчаването потенциала на културното наследство, местния фолклор и традиции, както и на природните дадености в населените места в Русенско.

Приоритетно ще се работи за изграждане на нова и подобряване на съществуващата инфраструктура до туристическите забележителности, създаване на музеи, атракциони и приемни посетителки центрове. Има и идея за дигитализация на туристическите възможности чрез обща апликация.

Създаването на условия за насърчаване на къмпингуването, както и развитието на велотуризма също са във фокуса на разгледаната днес Областна стратегия за устойчив туризъм.

Очакванията са в следващите две седмици стратегията за туризма да бъде одобрена и на практика от началото на април да се премине към нейното изпълнение. За да не се допусне забавяне, ще се провежда ежегоден мониторинг по напредъка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари