15 септември ще е дъждовен за някои ученици

0
Всички ученици в Западна България трябва да имат чадъри
Всички ученици в Западна България трябва да имат чадъри

Всички ученици в Западна България трябва да имат чадъри

Днес е последният ден с температури от 29 до 34 градуса. Бързо облачността ще се увеличи и утре ще облачно, но главно в западната половина от страната ще превалява дъжд, така че всички ученици в Западна България трябва да имат чадъри. Това каза синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин".

По думите му по-значителни валежи ще има в района на Видин - от 15 до 20 литра на квадратен метър.

"В София ще завали след 11:00 часа, следобед ще превалява, но валежите ще бъдат слаби. Температурите ще бъдат от 26 до 31 градуса. В София - около 26, така че връхната дреха ще бъде необходима. На изток ще бъде облачно, но валежи се очакват единствено в района на Варна", поясни Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

През почивните дни ще превалява и по Черноморието.

"Там валежите сумарно за събота и неделя в района на Царево и Ахтопол ще бъдат между 5 и 7-8 литра на квадратен метър. Най-много през уикенда ще вали в югозападните райони - около 25 литра. В неделя валежите ще бъдат по-слаби, температурите ще бъдат между 25 и 26 градуса", подчерта синоптикът.

Той допълни, че през уикенда в планините ще вали, като повече дъжд се очаква в събота.

У нас в периода между 22-24 септември се очакват интензивни валежи, както и чувствително понижение на температурите. Очакват се и гръмотевици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари