14 месеца по-късно: Мъртво пиян шофьор се призна за виновен за катастрофа

0
30-годишният мъж бил изпил поне литър твърд алкохол
30-годишният мъж бил изпил поне литър твърд алкохол

14 месеца след като е бил спипан да шофира в състояние, близко до алкохолното отравяне мъж се призна за виновен и успя да сключи споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор, което му осигури условно наказание.

Инцидентът с 30-годишният казанлъчанин В.К. е станал привечер на 3 април 2020 година по трасето на главен път І-5 от Русе за граничния пункт Маказа, при самостоятелна катастрофа на товарен автомобилИвеко“.

Водачът е нямал свидетелство за правоуправление, а при проверката с дрегер станало ясно , че е седнал зад волана с 3,39 промила алкохол в издишания въздух. Според съдебните медици подобна концентрация можела да се получи при изпиване на поне литър ракия или сроден твърд алкохол за изключително кратко време, пише Монитор.

При напускането на пътното платно в района на км 237 +700 на територията на община Стара Загора камионът се врязал в дърво и се преобърнал в канавката.

Пострадал е водачът, който по спешно бил настанен в УМБАЛ „Професор д-р Стоян Киркович“ с черепно-мозъчна травма и потрошени няколко ребра, по чудо само с уплахата и леки натъртвания по тялото се разминал спътникът му в кабината,66 – годишен негов съгражданин.

В хода на досъдебното производство обвиняемият твърдял, че няма никакви спомени за деня на произшествието, след като на няколко пъти променял показанията си неосъжданият до този момент В.К. признал че подкарал камиона по молба на приятел, за да откара до Казанлък продукти за празненство.

Преди да седне зад волана мъжът се „почерпил“ с „клиента“, но нямал спомен по колко чаши „са гаврътнали“. По силата на споразумението, одобрено на 1 юли от състав на старозагорския районен съд В.К. е осъден на 10-месечен престой зад решетките, но изпълнението на наказанието е отложено за срок от 3 години като не е наложена парична глоба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари