14-годишно момче намери и върна чанта с над 5000 лева

0
Осмокласникът Васил Китов от Дупница и майка му Христина Китова предадоха в РУ Дупница намерена чанта с голяма сума пари
Осмокласникът Васил Китов от Дупница и майка му Христина Китова предадоха в РУ Дупница намерена чанта с голяма сума пари Снимка: Dunavmost / Архив

Осмокласникът Васил Китов от Дупница и майка му Христина Китова предадоха в РУ Дупница намерена чанта с голяма сума пари

В края на миналата седмица момчето, отивайки за количка за пазаруване в търговски обект, е намерило чанта. Бил с майка си, отворили и видели, че в чантата има много пари, оставили телефон за контакт на информацията на магазина, и след 10 минути вече били в РУ Дупница. Парите са преброени там – 5625 лв. Докато дежурният полицай пишел приемно-предавателен протокол за намереното и предадено, се обадил собственикът… Предадени са му парите и чантата.

Днес началникът на РУ Дупница Васил Йоцов изпрати поздравително писмо до Васил Китов и семейството му, в което се казва:

„УВАЖАЕМИ ВАСКО, поздравявам теб и семейството ти за честната гражданска проява – намерените от тебе 5625 лева и донесени – от тебе и майка ти, в РУ Дупница след по-малко от час бяха при собственика им.

Желая на теб и семейството ти здраве, успехи и лична удовлетвореност! Искрено се надявам, че достойната ти за уважение проява ще бъде пример за съдействие на гражданите както към институциите, така и помежду им.

БЛАГОДАРЯ!“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари