1300 души се борят за работа в НАП

0
За 1 свободно място има шестима кандидати
За 1 свободно място има шестима кандидати

1321 души се борят за 217 свободни места в звеното за “Фискален контрол” в Националната агенция за приходи.

НАП обяви конкурси за инспектори по приходите в София, Варна, Пловдив, Бургас и Велико Търново. Те ще работят в екипи и ще извършват контрол на територията на цялата страна. Щатните бройки на звеното “Фискален контрол” се увеличават след като стана ясно, че съкращават всички служители от звената “Оперативни проверки”.

Минималната заплата за свободните позиции е 914 лв., като ще се работи на 12-часови смени, включително нощни, пише Труд.

Конкурсите ще бъдат на два етапа – тест за професионални знания и интервю. За една свободна позиция има средно 6 допуснати кандидати. Най-много са желаещите да работят в столичния отдел за “Оперативни дейности”, който е част от дирекцията за “Фискален контрол” – допуснатите до конкурса кандидати са 406. Но в София и свободните места са най-много – 87. Така за всяка свободна позиция кандидатстват 4,6 души. Най-много кандидати за една свободна позиция има в Стара Загора. Кандидатите там са 211, а свободните позиции са само 28. Така за едно свободно място има 7,5 кандидати.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари