130 години от създаването на 5-и Пехотен Дунавски полк се честваха в Русе

0

130 години от създаването на 5-и Пехотен Дунавски полк се чества вчера вечерта във Военен клуб – Русе.
Приветствие към присъстващите в препълнената зала отправи кметът на Община Русе Пламен Стоилов, който призова никога да не бъдат забравяни успехите и усилията, които през годините е положил 5-ти Пехотен Дунавски полк за Русе и славата, която е имал и носи със себе си и до днес. Господин Стоилов изрази гордостта си, че и до днес наследниците на Русе помнят и отбелязват годишнината от създаването на полка в нашия град.

Гости на честването бяха председателят на съюза о. р. капитан Димитър Вълков, зам. - областният управител Валентин Колев, председателят на Общински съвет - Русе засл. професор Васил Пенчев и др. В събитието със свои изпълнения се включиха тамбурашкият оркестър с ръководител д-р Наталия Константинова, вокална група на ветераните от войните и техните наследници с ръководител Вили Икономов, детско - юношески фолклорен ансамбъл "Зорница" при ОбДЦКИ - Русе, детска вокална група "Слънце". Специално за тържественото честване прозвуча и стихотворението "Новото гробище над Сливница" от Иван Вазов в изпълнение на актьорите от театър - школа "Артистисимо" - Русе.

Организатор на събитието бе Регионалният съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва -  Русе, а честването се проведе под егидата на кмета на Община Русе.               

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари