12-годишно момиче почина от COVID-19

0
22 достигна броят на починалите от вируса деца и младежи до 19-годишна възраст у нас
22 достигна броят на починалите от вируса деца и младежи до 19-годишна възраст у нас

12-годишно момиченце стана поредната жертва на COVID-19 у нас

Това показаха данните от Единния информационен портал във вторник. По информация на Министерството на здравеопазването то е било с няколко придружаващи заболявания.

22 достигна броят на починалите от вируса деца и младежи до 19-годишна възраст у нас, показва справка на “24 часа” с данните на НЗИС.

Най-много са тези между 17 и 19 г. - 8, следвани от тези до 12 г. - 6. По 4 са случаите и сред 12-14-годишните и сред 15-16-годишните.

Общо 254 бяха жертвите на вируса, отчетени във вторник - деня с обичайно високи данни, заради струпване на отчитането им за няколко дни. Въпреки трайния спад на заболелите и хоспитализираните, последните от които са малко над 7000 вече, пациентите в тежко състояние, настанени в интензивни отделения, остава сравнително висок - 775.

За седмица 9 нови тъмночервени области минаха в червената зона, което означава, че заболеваемостта там е спаднала до между 250 и 500 на 100 000 души. Миналата седмица това бяха само Смолян и Търговище, а сега са и Бургас, Велико Търново, Добрич, Пазарджик, Разград, Силистра, Сливен, Шумен и Ямбол, показват данните на Националния център по заразни и паразитни болести за последните 14 дни. Единствената в жълто област все още остава само Кърджали.

Кривата на заболяемостта се е пречупила около 10 дни след 21 октомври, когато зеленият сертификат стана задължителен у нас, коментира математикът от БАН проф. Огнян Кунчев пред Нова Нюз. Според него контактните точки са училища, затворени пространства, заведения, а когато учениците се връщат в училище, трябвало да се затягат ограниченията по другите места. Нужен е и по-строг контрол на зеления сертификат. Телефонната линия по въпроси за ваксините и ваксинацията на здравното министерство тръгва от днес, съобщиха оттам. На тел. 02/ 9301 445 ще отговарят асистентите в Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина на МУ - София - д-р Филип Тенчев и д-р Димитър Страшимиров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари