12-годишно момче даде кучето си в приют, за да го скрие от жестокия си баща

3
Момчето оставило в кутията любимата играчка на четириногото - „за да не ме забрави“
Момчето оставило в кутията любимата играчка на четириногото - „за да не ме забрави“

В опит да спаси кученцето от побоите на баща си, тийнейджър го заведе пред вратата на приют за животни и остави там трогателна бележка

Дори най-чистокръвните и красиви домашни любимци често се оказват в приютите. Може би защото са скъпи за поддръжка или просто притесняват стопаните си. Но понякога се случва приют за животни да се превърне в единственото сигурно убежище - в ситуации, в които собствениците неоснователно малтретират домашните си любимци, пише Glas.bg

Точно това се случи в Мексико. В Мичоакан 12-годишен тийнейджър на име Андрес оставил кученцето си в картонена кутия под вратите на приюта Ксолин. Не защото е възнамерявал да се отърве от него. Както момчето обяснило в бележка, която беше прикрепена към кутията, така той просто иска да защити домашния любимец от жестокия си баща.

В краткото си писмо Андрес пише: „Мама и аз решихме да ви донесем кученцето и да го скрием от баща ми, защото той иска да го продаде. Той го удря и му се присмива. Веднъж го удари толкова силно, че повреди опашката му. Надявам се, че можете да му помогнете и да се погрижите за него."

Освен това момчето оставило в кутията любимата играчка на четириногото - „за да не ме забрави“. Персоналът на приюта разказа историята на Андрес на страницата си във Facebook и публикува снимка на животното с приложената бележка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари