12-годишна русенска пианистка с покана да свири в Ню Йорк

0

12-годишната русенска пианистка Десислава Карагьозова гостува днес в Община Русе, където се срещна с кмета Пламен Стоилов и заместника му Страхил Карапчански. Г-н Стоилов покани талантливото момиче, за да му пожелае успех в предстоящата му изява в „Карнеги Хол“ в Ню Йорк.

Възпитаничката на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ ще свири в легендарната зала на 29 март. Там тя ще получи втора награда, която е спечелила в международен конкурс за романтична музика. Русенското момиче е единствената българка участвала в конкурса.

Деси ще замине за Ню Йорк заедно с майка си Ралица Карагьозова и преподавателката си по пиано Даниела Кюркчиева. Пътуването на младата пианистка е подпомогнато от Фондация „Русе – град на свободния дух“, в рамките на фонд „Лицата на Русе“.

Кметът Пламен Стоилов сподели убеждението си, че Деси достойно ще представи нашия град на концерта в световноизвестната зала „Карнеги Хол“. „Изключително важно е да подкрепяме даровитите деца на Русе. Именно амбициозни млади таланти като Деси ще върнат самочувствието на града ни и ще допринесат за утвърждаването му като културна столица“, заяви кметът.

Зам.-кметът и председател на Фондация „Русе – град на свободния дух“ Страхил Карапчански подчерта, че целта на фонд „Лицата на Русе“ е именно подпомагане на русенци с изявени дарби в сферата на културата и изкуството, които с таланта си да прославят нашия град на световните сцени.

Директорът на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ Мария Дуканова благодари за подкрепата на Община Русе и изрази своята увереност, че Деси ще даде най-доброто от себе си на концерта в „Карнеги Хол“.

В края на срещата, г-н Стоилов поднесе на младата пианистка красив букет, знаме с герба на Русе и икона на Св. Георги Победоносец, която да я закриля и да й дава сили за много нови успехи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари