12-годишен става студент по биомедицинска физика

2
Момчето иска да създаде клетка, която сама се поддържа
Момчето иска да създаде клетка, която сама се поддържа

В понеделник, с любимата си плюшена играчка в ръка, 12-годишният Карлос Антонио Сантамария ще започне курсовете си по биомедицинска физика в Националния автономен университет на Мексико, ставайки най-младият му студент, предаде БТА.

Главната ми цел е да доставя нужните базисни елементи, за да може лекари и биолози да решат биологични проблеми”, каза Карлос на пресконференция в университета. „Ако успеем въз основа на клетъчни органели да създадем клетка, която сама се поддържа, ще е възможно да се лекуват всички болести”.

Според учени от университета, Карлос е с високи когнитивни способности. На 12-годишния студент обаче не му допада да го смятат за гений. Той признава, че изпитва „жажда за знания”, но майка му е загрижена най-вече синът й да изяде закуската си.

Ще вляза в сградата на университета с плюшената си играчка”, увери Карлос. Тя изобразява пума - талисмана на футболния отбор на университета. Макар да не е фен на футбола, момчето подкрепя университетския футболен отбор. То харесва игрите от типа „Конструктор” и видео игрите.

Когато не е залегнал над учебниците, Карлос чете класическа литература.

Наскоро прочетох „Дон Кихот" и „Сто години самота", довери той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари