11 екипа се борят с пожар в Харманлийско

0
Огнената стихия обхвана 600 декара площи край село Шишманово
Огнената стихия обхвана 600 декара площи край село Шишманово Снимка: БТА

Огнената стихия обхвана 600 декара площи край село Шишманово

Пожар избухна в ранния следобед днес в землището на харманлийското село Шишманово, съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Хасково. Огънят е обхванал сухи треви, храсти и широколистна гора. По първоначални оценки на огнеборците засегната площ е около 600 декара, информира БТА.

На терен първо бяха изпратени шест екипа пожарникари, но впоследствие командите се увеличиха до 11, уточниха от РДПБЗН.

Огънят не може да бъде овладян заради сложните условия - горещина и силен вятър. Посоката на фронта е към река Марица.

Още вчера хасковската пожарна официално предупреди за екстремна опасност от огнени бедствия предвид настъпващия сух и горещ период. Бяха разпоредени и проверки съвместно с полицаи и горски служители за недопускане на пожари. Този летен сезон в региона вече бушуваха няколко големи горски пожара в общините Любимец, Маджарово и Ивайловград, заради които беше обявявано и бедствено положение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари