100 малчугана от детска градина в Благоевград са под карантина, персоналът - положителен за Ковид-19

0
Създалата се ситуация причини изключителни затруднения на родителите на децата, които по средата на работната седмица разбраха, че ще трябва също да останат по домовете си.
Създалата се ситуация причини изключителни затруднения на родителите на децата, които по средата на работната седмица разбраха, че ще трябва също да останат по домовете си. Снимка: БГНЕС

Очаква се всички карантинирани групи да подновят занятията си от 15-и февруари

Най-малко три от общо 8 групи в благоевградска детска градина са под карантина, научи struma.com. Мярката се е наложила, тъй като малчуганите са били в контакт с хора от персонала, които са дали положителен резултат за Ковид - 19. В продължение на 10 дни близо 100 деца би трябвало да останат по домовете си, докато ситуацията бъде овладяна.

Предписанията за поставяне под карантина обаче се издават от РЗИ-Благоевград със задна дата, което значително скъсява периода на принудителна изолация.

Очаква се всички карантинирани групи да подновят занятията си от 15-и февруари.

Създалата се ситуация причини изключителни затруднения на родителите на децата, които по средата на работната седмица разбраха, че ще трябва също да останат по домовете си.

Новината идва едва ден след като бе проведена анкета сред родителите на малчугани, посещаващи детски градини, дали са съгласни децата им да бъдат тествани за короновирус с бързи антигенни тестове, за които се изисква взимането на назален секрет. Над 90% от тях се обявиха категорично против изследването, предложено от МОН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари