100 електрически тротинетки отново са на разположение на русенци

1
Споделените електрически тротинетки се завърнаха в Русе
Споделените електрически тротинетки се завърнаха в Русе

Споделените електрически тротинетки се завърнаха в Русе

Със затоплянето на времето и повишаване на дневните температури, услугата за придвижване из града със споделени скутери е възстановена, пише Русе Медиа.

Снощи двуколесните превозни средства са били разнесени по различни локации из града, като идеята е техният брой да се увеличи и през летните месеци да достигне 250, съобщиха за Русе Медиа от компанията, която ги предоставя за ползване. По отношение на самата услуга като първоначална такса и цена за минута ползване промени няма.

Завръщането на тротинетките не остана незабелязано от русенци, които обаче коментираха с интерес избора на една от стоянките – в близост до сладкарница „Неделя“ край знака, който забранява използването на електрически превозни средства в пешеходната зона. Както е известно, общината през лятото поставиха въпросните знаци, а глобата за нарушителите е 50 лв. Причината е, че имаше много оплаквания от пешеходци.

Фирмата също напомнят, че скутерите трябва да се карат само по велоалеи или в най-дясната част на пътното платно, когато за въпросния път в сила е ограничение на скоростта до 50 км/ч. Забранено е карането по тротоари.

Освен досегашните стоянки, където се паркират електрическите тротинетки, се предвижда да се направят и нови десет. Основните си остават в централната градска част, но ще има и такива около МОЛ-а и болница „Медика“ в жк „Здравец Изток“. Ще се следи и за това къде хората оставят най-много споделените скутери след ползването им, като това може да доведе до промяна на точките на паркирането им.

От фирмата споделиха, че за тях е много важна обратната връзка с потребителите. Оттам очакват да получават информация по отношение на местата за паркиране на тротинетките, за намерени или захвърлени на необичайни места превозни средства, както и за намерени части или счупени и дълго пребиваващи електрически скутери. Сигналите се обработват и подават към отговорните фирми, които имат ангажимента да реагират в такива ситуации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 20
    1
    daskal
    Тротинеткаджиите летят из пешеходната зона като откачени. Човек не може да ходи спокойно - налитат отвсякъде. Като прибавим и малоумните колоездачи - все едно не сме на пешеходна зона, а на някаква състезателна писта!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари