10 задържани при спецакцията в Сандански

1
НА ЖИВО: Брифинг главният прокурор Иван Гешев
НА ЖИВО: Брифинг главният прокурор Иван Гешев

"Съчетават се две акции на прокуратурата, при които са задържани около 10 човека", обяви на брифинг главният прокурор Иван Гешев за акцията в Сандански.

В града има 2-3 големи групи, които се занимават с наркоразпространение. обект на досъдебното производство е една от тях, която се наблюдава от година. Намерено е и голямо количество пари.

Относно комуникацията между Пламен Узунов и Пламен Бобоков, Гешев обясни, че наблюдаващите прокурори ще решат дали секретарят на президента ще бъде привлечен като обвиняем, предаде NOVA.

"Никой няма право да се намесва в съдебни дела. Това е единият аспект", добави главният прокурор. Той обяви, че се проверява прокурор от Русе във връзка с конфликт на интереси и злоупотреба с длъжност.

"Проблемите на другите институции не са мои проблеми. Президентът, както министър-председателя, както министрите, са политически ангажирани лица. Аз няма как да коментирам политически изказвания. Доколкото си спомням президентът призова да се разследва корупцията и търговия с влияние. Българската прокуратура, докато съм главен прокурор, няма да прави компромиси", категоричен бе Гешев.

Операцията е стартирала тази нощ, проверяват се лица, регистрирани за продажба на дрога, както и такива с две и повече висящи дела. Открити са големи суми пари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари