10-те "безсмъртни" лафа на Тодор Танев

0
След него ще останат цветните му, макар нерядко взривяващи, изказвания
След него ще останат цветните му, макар нерядко взривяващи, изказвания

Година и три месеца - толкова продължи управлението на Тодор Танев на просветното министерство.

Влязъл в мандата си със заявка да завърши началото на реформата, той напуска поста, преди да успее да я изпълни. За това време бе приет нов Закон за предучилищното и училищното образование, а този за висшето е пред окончателно гласуване. Учебните планове и програми обаче спънаха Танев по пътя.

След него все пак ще останат цветните му, макар нерядко взривяващи, изказвания.

Редакцията на Дневник представя 10 такива цитата на Тодор Танев.

"Случи се невероятното. Ние сме на власт. Политиците го издействаха, сега тези, които сме капацитети в сферите на живота, трябва да реализираме управлението на страната" - пред делегати на ДСБ в края на ноември 2014 г.

"Фредерик Жолио е женен за дъщерята на Мария и Пиер. Защо тогава е взел името Кюри? За да се фука с това. Пълна нула като учен, но е бил от Съпротивата" - пред ученици, изучаващи засилено химия, декември 2014 г.

"Матурите ще бъдат по-адекватни, трябва да бъдат по-индивидуализирани, с повече мисъл в тях и ще хващат много по-голям спектър от деца, разбиращи от различни области в подобласти на една област" - министърът разяснява промените в държавните зрелостни изпити, 30 януари 2015 г.

"Тези батковци, които са треньорите в момента, не са нито учители, нито родители. А те трябва да са еталон за етичност и българщина" - в парламента на въпрос за задължителното образование по спорт във вузовете, 12 юни 2015 г.

"Искам да си свърша началото на реформите, за да бъдат необратими назад" - на въпрос ще подаде ли оставка, ако остане без подкрепа от Реформаторския блок, 22 юли 2015 г.

"Реформата се изразява в пакети за вертикална и хоризонтална проводимост" - Тодор Танев разяснява реформата, 16 октомври 2015 г.

"Накъде без Ботев? Накъде без Вазов? Ще ми изсъхне ръката. Не мога такова нещо да подпиша" - в коментар, че министерството планира да ореже силно учебния материал по литература в частта му за Вазов и Ботев, 22 октомври 2015 г. 

"Аз го попитах (премиерът Бойко Борисов) има ли някакъв проблем. Той не ми обърна внимание. Това е съвсем категоричен знак на подкрепа" - на въпрос може ли да подаде оставка след трусовете в Реформатоския блок, 14 декември 2015 г.

"Искаме да лишим дявола от възможността да се проявява по съвсем необразователен начин в училищата" - на конференция за ролята на селскостопанските гимназии, 8 януари 2016 г.

"Не съм Киряк Стефчов, имам род шест поколения в един и същи гроб и всичките са били патриоти. Това са ми първите седем години" - пред журналисти в парламента по темата за учебните програми, 28 януари 2016 г.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари