10 причини да спрете да пиете алкохол

1
Има безброй доказани медицински усложнения, които мотивират хората да спрат да пият
Има безброй доказани медицински усложнения, които мотивират хората да спрат да пият

Има безброй доказани медицински усложнения, които мотивират хората да спрат да пият.

Физиологичната и психологическата зависимост от алкохол е огромен риск и финансова тежест. Когато спрете да пиете алкохол, цялостното ви здраве ще се подобри, а това ще ви даде нова енергия и жизненост, пише Actualno.

Ето десет медицински причини да спрете да пиете алкохол още днес.

1. Отказът от пиенето спасява панкреаса

Алкохолът е водещият катализатор в света за развитието на панкреатит. Това е основната причина, както за хронични, така и за остри случаи на панкреатит. Пиенето на алкохол при диагностициране на панкреатит ще доведе до панкреатична некроза, животозастрашаващо заболяване.

2. Когато спрете да пиете алкохол, вие понижавате нивата на холестерола

Консумацията на алкохол често води до високи нива на холестерол, което от своя страна причинява усложнения в сърдечно-съдовата функция.

3. Алкохолът нарушава регулацията на кръвната захар

След като алкохолът навлезе в кръвта ви, тялото ви се бори да поддържа балансирани нива на захар в кръвта. Алкохолът унищожава и трите източника на глюкоза, които са на разположение на тялото.

4. Върнете се към основната си физическа форма

Ако тренирате за някаква форма на силова тренировка, тогава трябва да знаете, че алкохолът и изграждането на мускули не се смесват добре. Алкохолът потиска естествения хормон на растежа на тялото със седемдесет процента, което от своя страна забавя растежа на вашите мускули.

5. Спрете да пиете алкохол и активирайте имунната си система

Вашата система за имунитет предпазва тялото ви от болести, така че вредите, причинени от приема на алкохол са напълно ненужни. Дори рядката консумация на алкохол се отразява на имунната ви система.

6. Подобрете сексуалното си здраве

Алкохолът се отразява негативно на дългосрочната мъжка сексуална активност. Дългосрочната консумация на алкохол потиска способността на мъжа да подобри и поддържа ерекция.

7. Спрете да пиете алкохол, за да получите по-добър външен вид

Алкохолът е диуретик, което от своя страна означава, че абсорбира вода от вътрешните органи на тялото. При липса на достатъчно вода кожата изсъхва, лющи се и често се развива зачервяване и дразнене. Сухата кожа кара бръчките да се появят по-бързо. След приема на алкохол, тялото не може ефективно да абсорбира витамини и минерали поради детоксикацията на течностите. Ако се грижите за здравето на кожата си, ще спрете да пиете алкохол.

8. Алкохолът влияе негативно на съня

Когато спрете да пиете алкохол, ще забележите, че сънят ви ще стане по-пълноценен и спокоен.

9. Спрете да пиете, за да подобрите мозъчната функция

Алкохолът има пагубен ефект върху невротрансмитерите, така че е най-добре да спрете да пиете, за да осигурите по-добра мозъчна функция. Това обяснява и защо пиещите редовно проявяват чести признаци на забрава, лоша памет и малко бавност.

10. Спрете да пиете алкохол, за да ускорите загубата на тегло

Калориите от пиенето на алкохол са известни като празни калории и се съхраняват без никакви хранителни ползи за тялото ви. С ограничаване приема на спиртни напитки, започва и по-лесния път към отслабването!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари