10-годишната Петя от Русе спечели златен медал на международен конкурс в Техеран

1

Творбата на младата художничка е отпечатана на тениска и ще бъде подарявана на педиатрични пациенти в различни страни по света

Петя Димитрова от Русе получи златен медал на Международния фестивал за картини за педиатрични пациенти в Иран. Темата, вдъхновила малките творци, е “Здраве”.

10-годишната Петя е възпитаник на школата по изобразително изкуство в Общинския детски център за култура и изкуство. Тя бе поканена да получи лично наградата си на благотворителна тържествена церемония в Техеран заедно със своя ръководител Маргарита Хрисандова, но заради пандемията пътуването не можа да се осъществи. Престижната награда на русенската художничка бе приета от посланика на Република България в Иран Николина Кунева.

Творбата на Петя е отпечатана на рекламна тениска и ще бъде подарявана на педиатрични пациенти в различни страни по света. За да усмихват и окуражават болните деца, организаторите на събитието ще подредят и няколко благотворителни изложби с отличените детски творби в различни педиатрични болници и отделения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Още малко и мързелът официално ще се нарича пролетна умора...

Харесай Дунавмост във Фейсбук