10-годишната Ивана от Русе разчита на "Българската Коледа" за помощ

2
Третокласничката Ивана Илиева иска да стане лекар
Третокласничката Ивана Илиева иска да стане лекар Снимка: БНТ / стоп кадър / Архив

Третокласничката Ивана Илиева иска да стане лекар

"Тя е зодия везни, на 10 години, с диагноза хидроцефалия. От четиригодишна отключи епилепсия."

Ивана Илиева от Русе е с две диагнози - хидроцефалия и епилепсия. Още от първите месеци след раждането си тя се нуждае от рехабилитация и "Българската Коледа" помага за това, предава БНР.

"Тя се роди недоносена, в 26-ата седмица и тогава откриха, че има хидроцефалия. Направихме операция в болница "Токуда", струваше много пари операцията, от Фонда за лечение на деца ни помогнаха. Правим рехабилитация", разказва бащата на момичето Милен Илиев.

"Българската Коледа" отпуска средства за рехабилитация на детето. "Не бихме се справили без тази помощ", признава Милен.

"Епилепсията на Ивана е овладяна", обяснява майката Даниела Илиева.

Освен за рехабилитация, семейството трябва да отделя средства и за специализирани изследвания, които все още не се поемат от Здравната каса, за да може епилепсията да е под контрол и да не пречи на Ивана да учи уроците си и да играе с кучето си Бела.

Ивана споделя, че е трети клас, харесва най-много часовете по "Човекът и природата", смята да стане лекар.

Благодарение на класната ѝ Анета Пенчева детето е прието добре от връстниците си в училище "Олимпи Панов" в Русе и обича да ходи на училище.

Цялото семейство благодари на лекарите на Ивана и на хилядите българи, които с sms-и участват в кампанията "Българската Коледа".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари