10 души, издирвани от Интерпол, са заловени в Истанбул

0
Задържаните са включени за издирване с червен бюлетин в списъка на Интерпол
Задържаните са включени за издирване с червен бюлетин в списъка на Интерпол

Задържаните са включени за издирване с червен бюлетин в списъка на Интерпол

Турските сили за сигурност са заловили десет души в Истанбул, включени за издирване с червен бюлетин в списъка на Интерпол. Новината съобщи турският министър на вътрешните работи Али Йерликая в социалната мрежа "Екс".

Според министъра издирваните за различни престъпления лица са били заловени при операцията под кодовото название "Клетка-30" (Kafes-30), провеждана от силите за сигурност съвместно с бюрото на Интерпол в Турция.

Заловените лица са от общо шест държави - Иран, Южна Корея, Сирия, Китай, Узбекистан и Швейцария, и ще бъдат предадени на властите на съответната страна, уточни турският министър.

Четирима от заловените са от Иран и са издирвани за измами и пране на пари, две жени са от Узбекистан, издирвани за нелегален трафик на хора и за търговия с хора, а останалите четiрима са от Сирия, Южна Корея, Китай и Швейцария и са заподозрени за нелегален трафик, измами и пране на пари.

В операцията по залавянето са участвали 46 екипа със 117 служители от отдела за нелегален трафик на Дирекцията по сигурността в Истанбул.

„Искам да уверя нашата любима нация, че независимо от какъв калибър са или с какъв бюлетин се издирват, няма да позволим на международните организирани престъпни организации и на трафикантите да нарушават спокойствието на нашия народ. Ще ги поставим всички в клетката един по един един. Благодаря на нашите храбри полицаи”, посочва в посланието си турският вътрешен министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари